3/10/2012

Huopahelmiä

Tässä mukavaa (joskin hieman märkää) askartelua lasten kanssa. Ainakin juuri kolme vuotta täyttäneet tytsyt pystyivät osallistumaan aivan mainiosti. Homman nimi oli siis huopahelmien pyörittely, tytöt pyörittivät niin pitkään kuin jaksoivat ja itse viimeistelin pallurat tiiviiksi. Materiaalina käytettiin Novitan hahtuvaa, josta leikkasin tuppoja ja  tupot kasteltiin lämpimässä mäntysuopavedessä ennen pyörittelyä. Yhdet helmet tehtiin tytöille (toiset ovat jo työn alla) ja yhdet lahjaksi. Pieniä epätasaisuuksia toki löytyy, mutta lahjahelmet ovat fammulle, joka on varmasti enemmän kuin tyytyväinen lasten tekemiin lahjoihin:)


Hauskaa lauantaipäivää!
7 kommenttia:

 1. Tuollaiset puuhailut on ihan parhaita lasten kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Ihania helmiä olette tehneet ♥

  VastaaPoista
 3. onpas ihania, kiva idea tehdä neidin kanssa kun en oikein mitään puuhaa keksi, saako vielä tarkemmat ohjeet tuollaisen tekemiseen jos vaikka mummulle neiti tekis synttärilahjaksi:D

  VastaaPoista
 4. Voi mitä ihanuutta taas, todella kauniit! :-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Jasmiina, Pirkkis, darkangel1981 ja Seija:)

  Darkangel1981, Tässä pikku ohje: Novitan hahtuvaista leikkasin pienen tupon n.5cm jonka kastoin lämpimään veteen, jossa loraus mäntysuopaa. Seuraavaksi ihan vain pyörittelin palloksi. Samalla tapaa kuin pullaa pyöritellään. Pyöritin tytöille alun ja sitten annoin heidän pyöritellä ja lopuksi itse pyöritin kunnes pallo on tiivis. Huopumista edistää, jos käyttää vuoroin kylmässä ja kuumassa vedessä. Itse käytin vain lämmintä vettä. Annoin palleroiden kuivua ja pujotin parsinneulalla kestävään lankaan ja there you go valmiit helmet:)

  VastaaPoista
 6. Uusi lukija eksyi tänne ja seurailemaan tulevia postauksiasi. Tosi kaunis blogi sinulla. Voi noita huovutettuja kaulakoruja, nyt tahtoo meidän marakatille tuollaiset myös! :)

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa ja kiitos Inka! Vasta nyt huomasin kommentin, ei ollut tarkoitus jättää vastaamatta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...