3/01/2012

Lastenvaatteista, leluista, kotimaisuudesta ja vähän muustakin

Lastenvaatteissa arvostan laatua ja kauniita kuoseja. Suosin suomalaista, jos hinta on järkevä ja ulkonäkö miellyttää. Meillä on kaksosilta jäänyt niin paljon vaatteita, että vaikka pistin osan kiertoon, niin silti tälle nuorimmaiselle jäi riittävästi käyttövaatteita. Näitä vaatevuoria lajitellessa huomasi väistämättä erot vaatteiden laadussa. Alla oleva Nextin vihreä setti on edelleen aivan priimakunnossa. Body on paksua puuvillaa ja edelleen kuin uusi. Alimmaisena on Tutan vanhempaa tuotantoa oleva haalari, joka on ollut jo useammalla lapsella käytössä ja uudesta menisi. H&M:n vaatteita jouduin eniten pistämään pois, toki olen myös hyvälaatuisia vaatteita heiltä ostanut.  Googlettelin puuvillavaatteiden eroista ja puuvillalaaduista ja totta tosiaan eroja löytyy. Lyhyesti sanottuna puuvillat jaetaan kolmeen laatuluokkaan, mitä pidempikuituinen sen kalliimpi ja laadukkaampi ja halvimmat puuvillat ovat karheita ja lyhytkuituisia. Esimerkiksi ostin yhdet lakanat, joihin tarttuu joka ikinen partikkeli mikä ilmassa leijuu. Ne lakanat ovat varmaan malliesimerkki halvasta puuvillasta. Yritän kyllä jatkossa syynätä puuvillalaadun tarkkaan.Leluissa pätee samat säännöt. Ostan mielelläni puisia leluja, kankaisissa yritän välttää tekokuituja. Suomalaisuus on bonusta ja turvalliset materiaalit ovat ehdottomia. Olen aivan ihastunut kotimaisiin Tokkuli-nukkeihin. Alakuvassa ensimmäisenä Nunnukka-uninukke, materiaaliltaan puuvillaa. Kaikilla Tokkuli-hahmoilla on nimet sekä omat runot. Seuraavassa kuvassa onkin kansainväliset kaverukset Ranskalainen Sophie The Giraffe, Suomalais-Kiinalainen Ainu-pupu ja Suomalainen Nunnukka. Sophie on jo niin supersuosittu, ettei siitä enempää, mutta meillä ovat ainakin lapset tykänneet. Ainu-pupu on valitettavasti kokonaan polyesteriä ja tiedän että on hetken päästä aivan karmeassa kunnossa. Kyllä sitä mieluiten pienelle antaa käteen "luomulelun" tai kotimaassa valmistetun puuvillaisen lelun. Viimeisenä Balm Balm, joka on orgaaninen ja tuoksuton voide ja olen todennut hyväksi niin vauvalla kuin itselleni (itse käytän lähinnä huulirasvana).4 kommenttia:

 1. Ihan kiva kirjoitus. Mutta Tutan laadusta on sanottava, että jossain vaiheessa Tutta on tehnyt ihan kuraa! Mikään vaate ei mennuýt niin nopeasti huonoksi kuin Tutta tuossa 4-5v takaperin, kun meidän pikkuiset olivat vauvoja. Sitten on Tutan vaatteita vuosikymmenten takaa, jotka ovat kuin eilen ostettuja!

  VastaaPoista
 2. Tämä mun otanta on tietysti niin hirmu pieni ja omakohtainen ja omat kokemukset Tutasta rajoittuvat tuon haalarin lisäksi kolmen vuoden sisälle ja viimevuosina ostetut ovat olleet ihan ok. Se on kyllä uskomatonta miten paljon voi eroja olla puuvillalaaduissa, eikä kotimaisuus ole todellakaan mikään laadun tae. Olisi kyllä kiva jos vaattessa mainittaisiin puuvillan laatuluokka niin kuluttajatkin voisivat olla valmiita maksamaan enemmän laadusta.
  Kiitos valaisevasta kommentista!

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Etsin Tokkuli-käsinukkien hintoja, mutta en löydä mistään. Satutko sinä muistamaan? Omat kuusi nukkeani olen hankkinut Riimikosta lahjoiksi tyttärilleni n. 10 v sitten ja olen nyt ehkä myymässä niitä (jos raaskin?! Kovasti olisi kysyntää...). Muistelen, että kalliita olivat, ehkä jopa 25-30 euron luokkaa.
  Ninnu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kamalan myöhäisestä vastauksesta, kysymys oli jäänyt bloggerin uumeniin. Minusta ei kyllä taida olla paljon apua, koska en yhtään muista hintoja mutta tuo 25-30€ kuulostaa oikealta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...