3/27/2012

Vihreä valloittaa


Purkkia ja purnukkaa kaikki paikat täynnä, sama homma joka vuosi tähän aikaan. Siinä on jotain aina yhtä maagista, kun mullasta nousevat ensimmäiset lehdet. Tämän vuoksi varmaan ryhdynkin tähän taimikasvatusrumbaan vuosi toisensa jälkeen. Sen lisäksi, että tämä on kiva harrastus, säästää tässä myös pitkän pennin. Lähes kaikki perennat olen siemenestä kasvattanut. Nyt alkaa perennapenkit jo olemaan siinä mallissa, että olen keskittynyt tänä vuonna lähinnä kesäkukkiin ja yrtteihin. Vaatii vain hieman miettimistä, että mihin noita taimia täällä sisällä sijoittelee ja kaikki nätit purkit ja alustat ovatkin käytössä. Kunhan ilmat lämpenee niin siirrän kaikki ulos kasvamaan.  Mites muilla, onko moni innostunut taimikasvatuksesta?Kakkuvuoat ja lasten purkit on otettu hyötykäyttöön. Piti vielä istuttaa rairuohotkin kaiken muun lisäksi. Onpahan tytöille omat hoidokit. Ruohoja käydään kastelemassa ja sörkkimässä vähän väliä. Alakuvassa näkyykin multaa pöydällä, sitä oli myös lattialla... Onneksi jättävät jo äidin kukat rauhaan.

Kun olin äskeisen lauseen naputellut niin tulipa mieleeni, että juuri toissapäivänä toinen kaksosista vaihtoi lähes kaikkien "nimilappujen" paikat. Olin siis laittanut nimilaput eri pelargoneille, koska ovat aivan samannäköisiä taimina. En olisi ehkä edes huomannut asiaa, ellei niitä lappuja olisi laitettu myös muille taimille. Nyt sitten täytyy odottaa kunnes kukkivat..kiva kiva:)
Chili `Bolivian Rainbow`


10 kommenttia:

 1. Ensimmäiset yrtit olen pistänyt kasvamaan eilen :) Kukkia en ole laittanut, mutta kovasti ajatuksissa. Minulla myös vähän ongelmana se että multapurkit ei sovi sisustukseen :D

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköisiä alkuja ja purnukoita! Itse laittelin nyt ensimmäistä kertaa kasvamaan, mutta mulla on pieni kutina, että tää ei jää viimeiseksi kerraksi. ;) Millään ei malttaisi odottaa, että alkaako sieltä jotain nousta. :D

  Voi, tytöt on järjestäneet äidille sitten ylimääräistä puuhaa vaihtamalla tikkuja! No, jännitys säilyy loppuun asti. :)

  VastaaPoista
 3. Mä vielä odottelen ihmeissäni sitä innostusta!!! Joka vuosi mulla on kaikki paikat täynnä tomaatteja,kurkkuja, kukkia, kurpitsat, parsat yms... höh ja tänä vuonna ei mitään innostusta vielä ilmassa. Olenkohan kipeä???? =D

  VastaaPoista
 4. Oi,vihreä todellakin valloittaa!

  VastaaPoista
 5. Meillä laitettiin viikonloppuna tomaatit itämään, sekä erilaisia yrttejä kans.
  Tai tarkemmin ottaen mies laittoi ja minä vaan kattelin vierestä :D
  Kerrankin tapahtuu jotain niinkinpäin!

  Haluisin laittaa pelargonioita, vieläkö ehtii, ai oonko jo totaalisen myöhässä niitten suhteen?

  VastaaPoista
 6. Minulla on myös kaikki paikat purkkeja, joissa on pieniä itäneitä alkuja (mökinihmekukkaa, orvokkeja, kosmoskukkia) tai pistokkaita (kolmea eri pelargoniaa, kahta eri verenpisaraa) tai taimia (ananasmansikkaa)... Ja nyt puhutaan rivitalokaksion ikkunakapasiteetista! :D Siihen päälle nuo kevätsipuliruukut, joita todennäköisesti joudun taas loppuviikosta raahaamaan sisälle kylmältä ja tulevalta lumimyrskyltä turvaan. Että kyllä, meitä hulluja on paljon! Vaan on nuo mullasta työntyvät vihreät kyllä sen arvoisiakin ja erittäin palkitsevia. :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanan näköistä kun olet laittanut paljon kasvamaan :-) Itsellä on herneitä ja ohraa nyt kasvamassa tällä hetkellä, kunhan tässä kerkeää niin lisää tulee :-) Ihanaa loppu viikkoa sinulle! :-)

  P.S Blogissani on tunnustus sinulle! :-)

  VastaaPoista
 8. Mulla on sulle haaste blogissani! :)

  VastaaPoista
 9. Näköjään näitä innokkaita viherpeukaloita löytyy:)

  Fanni Pauliina, se on kyllä iso ongelma kun ei nuo multatötteröt ole kovin viehättäviä. Pitäisi olla iso viherhuone..oi sellaisen kyllä haluaisin:)

  Voi kiitos Jenni! Ei varmasti ole viimeinen kerta, on tämä sen verran koukuttavaa:) Jännitys säilyy joo;)

  Pia, minäkin toivon että jonkun vuoden pystyisin skippaamaan. Ehkä sun sisäinen puutarhuri on vielä talviunilla ja herää kun lumet on sulanut:)... ja sit sulle iskee paniikki joskus kesäkuussa..

  Kiitos Riitta Sinikka ja oikein paljon tervetuloa!

  Ai teillä on noin päin Mari:) Meillä mies on jonkin verran innostunut yrteistä, kukkiin ei koske kyllä pitkällä tikullakaan. Laita ne Pelargonit heti, niin luulis ehtivän varsinkin kun syksyt tuntuu olevan aika lämpimiä ja kasvukausi siten pitkä.

  Simm, sinun istutukset kuulostaa tosi mielenkiintoisilta! piti oikein googlettaa tuo mökinihmekukka, oli hirmu kivan näköinen. Ihana että meitä "hulluja" riittää :) Olenkin miettinyt, että jos pihalta loppuu joskus tila(ei kyllä pitäis) niin se on pakko ostaa uus tontti:D

  Kiitos paljon Seija ja ihanaa loppuviikkoa sinullekin!!

  VastaaPoista
 10. Voi sulla on jo vaikka mitä kasvamassa ja minä laiskimus en ole laittanut vielä mitään :/ Täytyy tormistautua pääsiäisenä :)

  Toivottavasti saan tänä vuonna jotain kasvamaankin ;) No kukki muutama istutus viimekin kesänä mutta aika myöhään vasta. Ilmeisesti kävi sama kuin tänäkin vuonna, että istutukset tuli laitettua liian myöhään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...