5/19/2012

Karkkipäivä

Ehdinpäs välillä kirjoittamaan tännekin. Mummi on hoitoapuna täällä vajaan viikon verran ja itse yritän kirjoitella aika suuritöistä tutkielmaa, joka vie lähes kaiken liikenevän ajan. Tytöt saivat elämänsä ensimmäisen tikkarin ja sitä nyt imeskeltiin antaumuksella. Meillä ei ole mitään periaatetta tikkareita vastaan, ei vaan ole tullut aikaisemmin ostettua:)

Harrastetaanko teillä karkkipäiviä vai saako makeaa syödä pitkin viikkoa?


Aloin noiden tikkareiden myötä pohtimaan tätä karkkiasiaa syvällisemmin ja meillä ei oikeastaan ole mitään erityisiä karkkipäiviä, enkä jaksa ottaa mitään stressiä siitä jos jossain tarjotaan makeisia vaikka keskellä viikkoa, niin ottakoot vaan, kunhan nyt ei kilotolkulla syö. Kotiin ei tule makeisia juurikaan  osteltua ja meillä syödäänkin usein itse leivottuja herkkuja tai jäätelöä, tämäkin johtuu lähinnä omista tavoista, eikä niiden takana ole sen syvällisempiä periaatteita. Minulla oli muuten nuorempana hirmu obsessio sipseihin ja dippareihin, onneksi raskaudet poistivat tämän tavan, enää ei tarvitse kärsiä (niin usein) turvonneista luomista tai sormista, joihin ei mitkään rinkulat mahdu.Laitoin paksumpia vaatteita pois kesävaatteiden tieltä ja voi surku kun nuo pikkuiitan vaatteet jäävät pieniksi  ja pian niistä on jo aika luopua. Meille tuskin tulee enää vauvanvaatteita osteltua ja hieman haikeaksi vetää, kun noita pienimpiä viikkaa...


...jotain piristävääkin, löysin vaatepinon alta pienen pussukkani, jonka olen ajat sitten olen kirppikseltä ostanut. Helppo pitää kesäpussina kun on vaunujen kanssa liikenteessä, sopivasti mahtuu kännykkä, avaimet ja rahat.Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!


10 kommenttia:

 1. Meillä on äiti(siis minä) ja molemmat tytöt niin persoja herkuille, varsinkin karkeille, että niitä kuluisi päivässsä hirmuinen määrä jo vain salliin en.
  Sen takia meillä onkin lauantai herkkupäivä ja muina arkipäivinä saa pientä leivonnaista korkeintaan.
  Mutta eihan rajoituksia tarvita jos karkkien syönti pysyy muutenkin kohtuullisena. Onpas muuten suloinen nalle tikkari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa järkevältä, tuo tikkari oli kuulema joku luonnollisesti värjätty, ilman lisäaineita:)

   Poista
 2. Onpa kaunis pussukka! Aivan ihana <3 Kyllä kelpaa tuota käsipuolessa kannella. :)

  Meillä on pääsääntöisesti karkkipäivä lauantaina. Tytöt ei kuitenkaan oikein vielä ymmärrä karkkien päälle - ollaan annettu maistaa lasten pastilleja, mutta ei vielä maistu. Sen sijaan äiti ja isi on tosi persoja makealle, joten meille aikuisille tiukka karkkipäivä tekisi kyllä hyvää... ;)

  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) lapset ymmärtää kunnolla karkkien päälle varmaan vasta sitten kun on "oikeita" kavereita.

   Poista
 3. Minäkin kävin tällä viikolla läpi tytön vauvan vaatteita, kun eräs ystäväni odottaa kaksosia, niin katselin, josko sieltä jotain lahjoitettavaa löytyisi ja huoh... :)

  Meillä otettiin Pääsiäisen jälkeen karkkipäiväkäytäntö. Lauantaisin on tytöllä siis karkkipäivä, mutta jos olemme keskellä viikkoa esimä synttäreillä tms. niin toki silloin tehdään poikkeus ;) Meillä vaan tuntui tässä keväällä jossain kohtaa mopo vähän karanneen käsistä, kun oli lääkärikäyntiä, läkkeiden ottamista ym. jatkuvasti ja niistä sitten palkittiin nameinkin ja siihen päälle pääsiäiset suklaamunasineen jne. niin päätettiin ottaa parempi kontrolli ja pistää namipäivä. Myös tytön ollessa isoäidillään (anoppini) hoidossa, tuntui siellä olevan aina namipäivä. Nyt tietää isoäitikin, että vain lauantaisin saa tyttö namia. Nyt, kun tyttö on jo 2,5v. niin hänkin sen jo ymmärtää ja tietää, että namipäivänä herkutellaan ja ja jos muulloinkin joskus, niin ne on sitten niitä poikkeuksia :) Mutta sanottakoon vielä, että kyllä meillä esim. hellepäivänä voidaan syödään jätskit keskellä viikkoakin :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se raastavaa laitta vauvanvaatteita syrjään... Meillä on myös hieman "ongelmallista" kun isovanhemmat tarjoavat niin hirmuisesti makeisia, lähinnä siis oma äitini. Kyllä se raja johonkin pitää vetää...Jäätelön kohdalla kuumana kesäpäivänä voi toki poikkeuksen tehdä;)

   Mukavaa sunnuntai-iltapäivää!

   Poista
 4. Meillä ei ole koskaan ollut karkkipäiviä, vaan ollaan muuten herkuteltu kohtuudella. Käytännössä tavallista karkkia on ollut aika harvoin, mutta juhlissa rajoituksia ei ole ollut. Xylitolpurkka on ollut aika pienestä pitäen joka aterian ja herkkuhetken jälkeen käytössä. Karkkien sijaan ollaan siis herkuteltu jätskillä ja leivonnaisilla. Itse asiassa karkeista ei ole tullut isompaa kohinaa - ollaan taidettu päästä asiassa aika vähällä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kanssa purkkakäytäntö, joka onkin hyvä tapa oppia pienestä pitäen:)

   Poista
 5. Meillä aloitettin karkkipäivä, kun esikoinen oli täyttämässä 5 ja kuopus 3. Aluksi riitti tikkari. Ei sitä nytkään niin hirveästi mene. Kuopus on multiallergikko, jolle käy vain 10 ruoka-ainetta. Karkeissa ei ole usein kuin lisäaineita ja niihin hän reagoi vähemmän kuin oikeaan ruokaan. Omituisia juttuja. Karkkipäivä on oikein hyvä käytäntö. Synttärit on sitten erikoispäiviä =)

  VastaaPoista
 6. Onpa suloinen pussukka! <3 Ja haikeutta on täälläkin ilmassa aina, kun laittaa pienempiä vaatteita myyntiin tai pois. Ihan liian nopeasti nämä lapsukaiset kasvaa!

  Meillä on liiankin lepsu suhtautuminen karkkiin ja herkkuihin! Oikein nolottaa, meiltä löytyy melkein koko ajan jotain hyvää laatikosta ja jo tuo neitikin tietää missä herkut sijaitsee... Koitan itse olla syömättä herkkuja, kun neiti on hereillä, mutta mies on hiukan lepsumpi ja on kyllä herkut tulleet tutuiksi pienellekin... Huono tapa ja näin se laitetaan eteenpäin! :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...