5/15/2012

Pihalla

Ihan ensimmäiseksi totean että meidän tietokone sanoo pian sopimuksensa irti ja sen huomaa esim. siinä, että netti ei toimi enää langattomana ja toimii surkeasti ylipäänsä. Yhteydessä ei pitäisi olla mitään vikaa, vaan vika on koneessa. Eli saan käynnistellä koko ajan uudelleen ja kaikkea muuta kivaa, joten yritän nyt lähinnä saada postaukset tehtyä ja vierailla teidän ihanissa blogeissa ja kommentoida parhaani mukaan. Tässä nyt heti alkuun  tällainen vuodatus, jotta ette ihmettele jos vastaan hitaasti kommentteihin tai vastavuoroisesti kommentoin viiveellä. PIAN hommataan uusi masiina:) 

Ollaan ulkoiltu oikein urakalla, eilen kyllä tuuli niin että taimien ulkoilutus päättyi muutamien yksilöiden kohdalla tahattomaan latvomiseen ja erityisesti petuniat olivat surkea näky illalla. Karsiutuu sitten heikoimmat yksilöt heti kättelyssä...Tänään olen puuhastellut kasvimaalla (pieni pläntti vain) ja istutin herneet, ruohosipulin, keräsalaatin, tillin sekä rucolan. Huomenna jatkan yrttien parissa. 


Alla Japaninvaahtera jo availee lehtiään, on ollut meillä kaksi talvea ja selvinnyt hyvin ilman sen kummempia toimenpiteitä. 

Olen aina haaveillut hevoskastanjasta ja tämä oli ensimmäinen puu, mikä tähän pihaan istutettiin. 

Alla kivikkokasveja, molemmat voimakkaasti leviäviä. En nyt millään muista nimiä, alin on selvästi maksaruoho, jos joku tunnistaa, niin tieto otetaan ilolla vastaan:) 


 Köynnöshortensia, aloittaa kuulema kasvun vasta kunnolla juurruttuaan ja tässä saattaa kestää parikin vuotta, joten sitä odotellessa.

 Ritarinkannukset ovat jo voimakkaassa kasvussa.
'

 Puutarhassa hillumisen jälkeen lähdettiin käymään kaupassa ja tytöt halusivat jakut päällensä kun äidilläkin oli, joten näillä mentiin.

kengät saattavat olla hieman väärissä jaloissa...

... ja takki vähän liian iso

Lopuksi tunnistustehtävä, mikä on tämä rikkaruoho? 
En poistanut, koska on ihan kivan näköinen, mutta jos tämä on joku megaleviäjä/ muiden tukahduttaja niin otan pois. En ole muualta pihalta tällaista bongannut.
Aurinkoista viikonjatkoa!

8 kommenttia:

 1. Voisko toi sun kivikko kasvi olla peippi (hopeatäplä tai kirjopeippi)? Peipiltä ainakin näyttää... En usko että toi alin on rikkaruoho. Eikö se siinä ennen ole ollut? Tuosta alimmasta tuli mieleen rönsyakankaali. On kyllä oudot pötkylät tuossa keskellä. Jos se se on niin, se kyllä leviää paljon, mutta on tosi ihana. Yksi mun suokkareista. Mä tosin harjoittelen itsekin tunnistusta vielä.. Kukkia on niin paljon =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ylempi muuten on kirjopeippi, nyt sen muistan kun luin:) Kiitos asiantuntevasta tiedosta! Tuo alin ei ole rönsyakankaali, mulla on sitä toisessa penkissä ja on kyllä tosi kiva kasvi. Sehän se on, kun olen kaikki itse istuttanut ja suurimman osan kasvattanut enkä tunnista tuota. Ei se kyllä varmaan rikkaruoho ole. Pakko yrittää googlettaa, kun vaan ei tahdo tämä netti toimia...

   Poista
 2. Kivikkokasvisi näyttää ihan samalta kuin mennäkesänen hirmumenestyksekäs kesäkukkani, etupihan maitotonkkia koristanut. Ja jottain hopiaa siinä oli senkin nimessä. Kovasti olet jo laitellut, täällä taitaa maa olla vielä hieman roudassa. Ennustetut lämpimät satteet tulevat tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saatte lämpimät sateet ja maa sulaa, niin pääset kuopimaan:)

   Poista
 3. En osaa näihin tunnistustehtäviin sanoa mitään, onneksi fiksummat ovat ennättäneet ensin. :) Mutta japaninvaahtera on ihana! <3 Kesäiseltä näyttää jo. :)

  VastaaPoista
 4. kuulostaapa ihanilta pihapuuhilta :) mulla loppui jotenkin into kasvattaa tänävuonna siemenestä kaikki, ehkä juuri sen takia kun joku nimeltämainitsematontyttö ne kaikki kokoajan tuhosi ;) ostan suosiolla puutarhaliikkeestä valmiit vahvat taimet :D

  ihmettelen välillä itsekin kauan oma masiina jaksaa toimia, 100 x pudonnut lattialle, näppäimet puoliksi revitty, jotain luukkuja puuttuu sieltä sun täältä... :D

  VastaaPoista
 5. Meiän läppärissä on kanssa vikaa, pitää ääntä kuin lentoon ois lähössä. Toisinaan otta päähän sen hitaus ja se et ei pysty täällä blogissa erikseen vastailemaan kaikkiin kommentteihin. Ja toisinaan taas ei mitään ongelmaa.

  Kauniita kasveja, mulla ei kanssa ole mitään hajuakaan nimistä, ei oman pihan, saati muitten :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...