6/26/2012

Etelän ruusuruoho

Kotona taas, eilinen merimatka vellovassa aallokossa aiheutti allekirjoittaneelle "hieman" huonon olon. Olen jo tässä vaiheessa yhteistä taivalta tottunut veneilyyn milloin minkäkinlaisissa olosuhteissa mutta eilisen jälkeen olo on hieman yöks;)

Nyt itse aiheeseen, tein aamusella puutarhakierroksen ja totesin Etelän ruusuruohon puhjenneen kukkaan. Kaunis on kukinta mutta mitä ihmettä noille on tapahtunut, kun ne melkein peittävät takana olevat ritarinkannukset. Tarkoitus oli luoda rentoa cottage garden -tunnelmaa ja kasvattelin nuo "ruohot" siemenestä vuosi sitten keväällä. Viime kesänä kasvattivat vain vähän lehtiä ja nyt ovat kooltaan noin 170cm. Voikohan niitä siirtää tässä vaiheessa kasvukautta? Ihan hassun näköinen koko penkki kun edessä röhnöttää tuollaiset jättiläiset. Onko teille tullut ylläreitä kasvin saavuttaessa lopullisen kokonsa? Vielä yksi kysymys kukista tietäville, jos joku osaisi vastata, miksi minun siemenestä kasvattamat pelargonit eivät kuki? Lehdet ovat jo komeat mutta ei edes merkkiä kukinnasta. Laitan nyt kunnon lannoitteet, jospa siitä inspiroituisivat kukkimaan.Leppoisaa tiistaita!

Käykää osallistumassa arvontaan, jos ette vielä ole osallistuneet:)12 kommenttia:

 1. Kasvien hoito-ohjeita ei täältä heru, ihailen vaan noita kauniita kukkiasi :)

  VastaaPoista
 2. Korkeus yllätyksiä on sattunut usein, mutta onneksi niitä voi korjailla. Varsinkin siemenestä kasvatetut ovat yllättäneet, ensin pidetään suht matalaa profiilia pari vuotta ja yht'äkkiä päätetään ryhtyä kilpailemaan korkeudella. Ritarinkannukset ja kevyt ruusuruoho ovat hieno yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä miten nuo omat kasvatukset yllättävät, katsoin vielä netistä että tuosta pitäisi tulla n. 70cm korkea, että reilulla metrillä heittää:) Kiitos, Nuo kaksi ovat kyllä kiva pari, pitänee sitten vaan kasvatella lisää molempia.

   Poista
 3. Tuo toinen kuva on niin kaunis ja värit mieleen, että siitä voisi teettää vaikka suuren taulun! Ihania kuvia kaikki. <3

  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mia! Tykästyin itsekin tuohon kuvaan:)

   Aurinkoa ja lämpöä teillekin!

   Poista
 4. Upea kasvi, herrantähden :-) Osaankohan joskus itse kasvattaa? :-D Niin huono olen siinä :-D Toivottavasti olosi kohenee pian :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Seija! Varmastio osaisit:)

   Poista
 5. Kaunista pinkkiä kukkaloistoa! Monta muuatkin kivaa postauksta oli tullut lomaillessani. Täällä on mukava poiketa lukemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja aina olet tervetullut:)

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia taas Alexandra! <3 Mitään en osaa vastata kasvikysymyksiin, mutta ihastelen senkin edestä. :)

  Ymmärrän hyvin merisairautta, kun itselleni jopa Tallinnan matka on välillä yhtä piinaa ja Ruotsinlaivalle en ihan helpolla lähdekään... Toivottavasti voit jo paremmin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Se onkin jännä juttu että Ruotsinristeilyt ovat ihan pahimpia, muistan kerrankin, kun koko reissu meni pilalle koska minä vaan oksensin vessassa:) Jaoin nyt tämän ihanan kokemuksen:D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...