6/06/2012

Pihatöitä ja sydämentykytyksiä

Tänään ollaan oltu reippaita ja puuhasteltu aamusta asti puutarhassa. Olen nyppinyt rikkaruohoja aivan kamalat määrät ja koko ajan silmä löytää uusia, lisäksi ollaan laitettu katetta puiden ja pensaiden juurelle. "Pieni" paniikkikin ehti hetkeksi tulla, kun aina niin yltiö vauhdikkaat kaksoset onnistuivat kaatamaan vauvan vaunut. Olen varmasti sen sata kertaa sanonut, että vaunuissa ei saa roikkua, eikä niitä saa työntää ilman lupaa. Laitan aina jarrut päälle vaikka olisi kuinka tasaisella maalla.

 Vauva oli heräilemässä aamupäiväuniltaan ja sanoin että mennäänpä katsomaan häntä. Kaksoset olivat salamana vaunujen luona ja molemmat kipusivat yhtä aikaa kurkkimaan vaunuihin, en edes ehtinyt karjaista että pois sieltä, kun vaunut jo kaatuivat. Kyllä hyppäsi sydän kurkkuun! Inahdustakaan ei kuulunut ja onneksi olin varmuudeksi nostanut turvakaaren ylöasentoon kaukalon päälle niin pieni neiti pysyi vaunuissa sisällä, eikä mitään pahempaa sattunut. Onko teillä ollut millaisia läheltä piti -tilanteita? Kyllä noiden kanssa saa olla joku kuudes vaisto, eikä sekään riitä. Vesillä pelkään, että tippuvat veneestä tai laiturilta ja laitan pelastusliivit jo suurinpiirtein ennen kuin on vettä näkyvissä. Vauvan kanssa pelkään, että tunkee suuhunsa jotain joka jää kurkkuun, lista on loputon. Lasten myötä pelko on saanut aivan uuden merkityksen, kaikelta kun ei voi varjella, kunhan nyt suht ehjänä elämän kolhuissa säilyisivät. Nyt on kyllä isommat neidit ripitetty niin, että eivät toista kertaa mene vaunuihin roikkumaan...toivottavasti.Takaisin aiheeseen puutarha, alla kuvassa kukkiva rönsyakankaali, jonka komeat rönsyt jo tavoittelevat potentiaalisia leviämispaikkoja. On kyllä loistava maanpeitekasvi, plussaa tummista lehdistä, luovat upeaa kontrastia vaalealehtisten kanssa.


Seuraavana Kiinanlaikkuköynnös, laikut alkavat jo erottua. Nuoret lehdet vaikuttavat olevan yksivärisiä mutta kesän edetessä lehtiin ilmestyy tuollainen hauskannäköinen valkoinen kärki.Seuraavana ihana Tuoksuköynnöskuusama, on todella kestävä ja voimakkaasti kasvava köynnös. Meillä se on laitettu kasvamaan sisäänkäynnin luokse, kivimuurin yläreunaan, valumaan vapaasti alaspäin.

On ilmoja pidellyt, lapsikin pyysi paksumman hatun, takkia kun ei kuulema voi mitenkään laittaa:)Lämpimämpää loppuviikkoa toivoen!


5 kommenttia:

 1. Hui hurja! :O Tuollainen säikäyttää varmasti kunnolla! Muistan parin vuoden takaa kauhean uutisen, kun vaunut olivat tuulen mukana kaatuneet ja vauva menehtyi, ihan kauheita tuollaiset tapahtumat. Olen samaa mieltä, että lapsen myötä on pelot ja kauhukuvat saaneet kyllä uudet mittasuhteet. Tuntuu, että joka puolella näkee vaaroja ja vaaratilanteita. Onneksi ne kaikki eivät ehdi toteutua! Toisaalta hyväkin tiedostaa ympäristön vaarat, että voi ennakoida.

  Kaunista puutarhassa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä säikäytti ja ihan sama uutinen välähti minullakin mielessä kun vaunut kaatuivat!

   Kiitos<3

   Poista
 2. Huh huh, ompa siellä ollut jännä aamu :-O Hui. Toivottavasti oli ensimmäinen ja viimeinen kerta!

  Aivan ihania piha kuvia :-) UPEITA :-) Mukavaa loppu viikkoa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivottavasti tosiaan oli ensimmäinen ja viimeinen kerta!
   Kiitos kauniista sanoista Seija!<3 ja mukavaa tulevaa viikonloppua:)

   Poista
 3. Kyllähän sitä lasten kanssa on ollut yks jos toinen läheltä piti -tilanne..

  Viime lauantaina olin leipomassa, ja nostamassa monitoimikonetta kaapista. Meidän 1-vuotias pyöri siinä jaloissa, ja nostin varalta sivummalle. Onneksi näin tein, sillä kun olin siirtämässä konetta tason päälle, se tippui käsistäni ja leikkurin terä tippui reidelleni.. Ikävä haava siitä tuli, joka vaati lekurissa käynnin, mutta kaikista kurjinta oli ajatus siitä, mitä jos poika olisi sattunut alle... :S

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...