9/18/2012

Olohuoneen uusi ilme

Meidän olohuonetta ei olekaan tullut viime aikoina kuvailtua. Osasyynä on ollut totaalinen kyllästymiseni koko huoneeseen. Olin jo luopunut toivosta muuttaa huonekalujärjestystä millään tavalla. Luultiin nimittäin, että kaikki mahdolliset vaihtoehdot oli kokeiltu. Meillä on olohuone ja keittiö samaa tilaa, aluksi kaduin kovasti tätä rakennusvaiheessa tehtyä ratkaisua, jätettiin väliseinä pois, jotta saatiin mahdollisimman avara tila. Nykyään olen jo tottunut ratkaisuun ja todennut sen toimivaksi seurustelun kannalta, seinätilan puute aiheuttaa kuitenkin ongelmia sisustusratkaisuissa.

Oltiin siis tultu siihen lopputulokseen, että sohvalle ei ole muuta paikkaa, kuin pienemmän ikkunan edusta, kaikki vaihtoehdot oltiin kokeiltu paitsi tätä viimeistä. Raahasin sohvan viistosti selkämys keittiöön päin ja kun sain sohvapöydän ja nojatuolin aseteltua samaan kulmaan niin totesin että tämähän toimii. Nyt on ikkunoista esteetön näkymä ja massiivinen sohva rajaa mukavasti huoneita. Sohva on nimittäin jättisuuri, haaveena minulla on Howard-tyylinen siro sohva pienillä etupyörillä mutta tämä ajaa kyllä asiansa vielä useamman vuoden.


Oliivipuun siirsin sisälle eilisen myräkän alkaessa, pitää keksiä talveksi joku hoitosuunnitelma, ettei lehtikato olisiyhtä paha kuin edellisenä talvena.


Ehkä tuota sohvaa voisi vielä hieman hilata taaksepäin, niin näyttäsi ilmavammalta. Pistin verhojärjestyksenkin uuteen uskoon ja vaihdoin osan tyynynpäällisistä. H&M:n pellavapäällinen vuodelta nakki pääsi nojatuolia piristämään:)

Nyt pitää palata takaisin putiikin "pystytykseen". Onko teillä muuten bloggeri tökkinyt? Minulla tuntuu olevan kaikki ihan sekaisin, tätäkin postausta tehdessä olen käyttänyt kolmea eri selainta, kun koko ajan jumittaa...

Mukavaa tiistaita!

18 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!
  Miten muuten oliivipuuta pitäisi talvella hoitaa? Hankin tänä keväänä ensimmäiseni ja otin sen juuri sisään pakoon kylmeneviä ilmoja. Meillä ois viileä ja pimeä kellari, pitäskö se viedä sinne talvehtimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noushka! Paras talvehtimispaikka oliivipuulle olisi viileä ja valoisa, luulen että pimeä kellari ei toimi pimeyden vuoksi esim. viileä ulkoeteinen olisi varmaan paras, puu kestää myös pientä pakkasta. Viime talven pidin meidän puuta ihan sisällä tuossa samaisessa paikassa ja yritin välttää liikaa kastelua mutta sumuttelin paljon. Lehtikato oli aika suuri talven aikana mutta kesällä kyllä kasvatti uudet lehdet tilalle ja voi nyt loistavasti.

   Summa summarum, selviää sisälläkin ihan hyvin, paras vaihtoehto viileä ja valoisa:)

   Poista
 2. Onpa ihanan valoisa ja kaunis olkkari! Suloisia yksityiskohtia pitkin olkkaria ja järjestys näyttää oikein toimivalta ainakin täältä katsottuna! :)

  Oliivipuu on mun suosikki, tapoin yhden viime talvena, kun unohdin sen liian pitkäksi aikaa parvekkeelle syksyllä. Nyt ei meiltä oliivipuuta löydykään, mutta ehkä ensi keväänä. :)

  Laitan sulle postia tänään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Toistaiseksi järjestys tuntuu huomattavasti edellistä toimivammalta.

   Mä muistan sun maininneenkin sun oliviipuusta, ensi keväänä sitten uutta kehiin.

   Kuulemisiin:)

   Poista
 3. Oikeinpa näyttääkin viihtysältä...Minullakin täällä pyörii olkkarin huonekalut, kylläkin vielä päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lovviisa! Se onkin ihan hyvä pyöritellä ensin päässä,vähentää tuskaa toteutusvaiheessa;)

   Poista
 4. Kaunista ja valoisaa! Tosi ihana tuo tapetti+maali. Mä aina ihailen näitä vaaleita koteja, mutta kuitenkin mun sydän halajaa aina enemmän vähän mustaa ja värejä. Onneksi on blogit joissa voi nautiskella toisten kodeista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Itse asiassa mulla on kahtia jakautunut sisustusmaku ja aika vahva viehtymys myös industrial-tyyliseen sisustukseen, rautaisiin juttuihin ja juurikin mustaan, värien suhteen olen kyllä huono, pitäisi opetella käyttämään niitä:)

   Poista
 5. Kauniin vaaleaa ja harmoonista on teillä siellä olohuoneessa!

  VastaaPoista
 6. Todella kauniin näköistä! Aivan ihastuttava olohuone ja niin valoisa. Kaunista!

  VastaaPoista
 7. Tiäkkö, teän olohuone muuttu nyt ku vertasin aiempaa järjestystä, paljon valosammaksi, avarammaksi ja näyttää kyllä tosi tosi hyvältä, upealta nyt :) Hyvältä ja upealta se näytti aiemminki mutta nyt ilme muuttu ihan täysin :) ja ompahan vaihtoehtoja järjestykselle kun/jos haluaa vaihtelua joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, olen kyllä samaa mieltä:) Olisin voinut laittaa linkin olohuonekuviin ennen muutosta, kiva että huomasit mennä itse katsomaan! Jotenkin muuttui koko huoneen ilme paljon paremmaksi.

   Poista
 8. Oi kun teillä on todella kaunista ja valoisaa! :-) Tuo valo on niin suuri juttu. Meilläkin on haaveissa tulevaisuudessa että olisi paljon paljon valoisampi asunto :-) Ihanaa keskiviikkoa sinulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Seija! Ihanalta kuulostaa teidän tulevaisuuden haaveet:) Mukavaa keskiviikkoa sinullekin!

   Poista
 9. Ihanan valoisaa! Todella kaunis olohuone teillä;)

  Terkuin, Frida

  VastaaPoista
 10. kaunis kokonaisuus ja toi tapetti on ihana :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...