12/12/2012

Luukku 12. Jouluruusu

Meillä on tänään ollut vieraita ja kaikkea kivaa on puuhasteltu, sain myös lahjaksi jouluruusun. Jouluruusun kukinta on niin kaunis ja mielelläni näitä enemmänkin kasvattelisin mutta jostain syystä minä en saa näitä säilymään hegissä kevääseen asti, että saisin maahan tyrkätä... Tänä vuonna ajattelin kokeilla viileää autotallia, josko siellä olisi paremmat edellytykset talven yli selviämiseen, onkos kenelläkään antaa mitään vinkkejä?


Lumista keskiviikkoa<3


8 kommenttia:

 1. Minä pitäisin sen viileällä ikkunalaudalla tai verannalla tai vastaavalla. Jouluruusu viihtyy viileässä, mutta tarvitsee valoa. Lisäksi sitä ei saa päästää kuivahtamaan. En veisi autotalliin. Onko teillä viileä ja valoisa eteinen? Tai jotain vastaavaa paikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Kati! pitää oikein miettiä että missä olisi viileää, meillä kun ei eteinen ole viileä eikä valoisa, koko talossa taitaa olla 24 astetta:) (joo ollaan ekologisia..kröhöm).

   Autotalli taitaa olla ainoa viileä, se on kyllä hyvin tiivistetty vedoton ja lämmin talli, jossa on ikkunoita.

   Poista
 2. Jouluruusu tosiaan viihtyy viileässä. Kastelun pitäisi olla tasaista, mutta ei liian märkää. Vein omani ilmojen lauhduttua kylmälle kuistille ja ne jäätyivät, mutta eivät olleet moksiskaan. Jouluruusu myös nuupahtaa nopeasti jos se kuivahtaa, mutta nouseet taas kun kastelee. Minullakin on projektina pitää pari ruusua hengissä kevääseen, saa nähdä miten onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hurjaa etteivät säikähtäneet jäätymistä, mulla ovat juurikin aikaisemmat nuupahtaneet liiasta lämmöstä, eivätkä ole enää siitä nousseet. Sinun ruusut ovat upeita!!Toivottavasti selviävät kevääseen:)

   Poista
 3. Ihana kukka! ♥

  Huomasitko haasteen blogissa sinulle? :-)

  mukavaa keskiviikko iltaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomasinhaasteen (taisin kommentoidakin sitä) Kiitokset:)

   Poista
 4. Kaunis kukka! Katin vinkit on pitäneet mun jouluruusun hengissä.
  Mukavaa iltaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...