4/02/2013

Folke Pålsson chair

Isäni kaivoi minulle autotallin perältä "jotkut tuolit", kysyi että onko minulla niille mitään käyttöä. Tuolit ovat isovanhempieni perintöä. Tuoleista oli jalat ruuvattuna irti mutta ne olivat ihan siistin näköiset. Mietin kuitenkin että mihinkä pinnatuolit saisi ylipäänsä sijoitettua, koska meillä tätä tavaraa riittää muutenkin ihan mukavasti. Otin loppujen lopuksi tuolit hieman vastaan hangoitellen mukaan.

Kotona sitten pyyhin tuoleista pölyt pois ja ruuvasin jalat paikoilleen, samalla bongasin fdp-leiman ja vuosiluvun 63. Pikaisella googletuksella selvisi että tuolien suunnittelija on tanskalainen Folke Pålsson ja malli on ilmeisesti muunnelma mallista j77, Hay on ottanut perusmallin uudelleen tuotantoon, tätä samaista mallia en kuitenkaan löytänyt sitten mistään ja sekös ärsyttää.


Tuoleille ei sitten loppujen lopuksi löytynyt sen kummempaa sijoituspaikkaa, toiseen kiinnitin edellisen postauksen Aris valaisimen ja toiseen lykkäsin Oliivipuun, joka ei kyllä tuohon mikään ideaalivaihtoehto ole mutta puu tarvitsee valoisan paikan, joten siihen siis:D


En oikein tiedä miten tuollaiset virtaviivaiset ja sirot klassikot istuvat meidän löhöhuonekalujen sekaan, ainakin tuovat mukavaa vaihtelua, jos ei muuta. Maton haluan nyt kyllä vaihtaa, mietin sellaista hanhensilmäkuvioista mustavalkoista mattoa, siis ihan pienellä kuviolla.


Nettiongelmat eivät vieläkään ole selätettyjä mutta nyt sentään kolmas kerta toden sanoi... hieman rasittavaa.


Mukavaa viikon jatkoa!

(Jos joku tunnistaa tuolien mallin, niin otan tiedon mielelläni vastaan:))


11 kommenttia:

 1. Tuoleja en tunnista, mutta ovat kyllä upeat! <3 Mun mielestä sopivat kivasti ja tuovat vähän särmää olkkariin. Kauniita utuisia kuvia. <3

  VastaaPoista
 2. Tuolien mallia en tunnista, mutta huikeat "jotkut tuolit" olet saanut ja eivät ole ihan mitkä vain. Suunnittelija oli Tanskalainen kuuluisa kuten meidän maassamme oli Ilmari Tapiovaara.
  Omistat siis arvokkaat tuolit ja vaali niitä kuin kukkaa kämmenellä.

  Kivaa viikko myös Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PunainenTupa! Näitä pidän kyllä kuin kukkaa kämmenellä:)

   Mukavaa viikon alkua!

   Poista
 3. Onneksi otit tuolit! :-) Pinnatuolit ovat niin ihania kun olla ja osaa! :-) Tuo oli mielestäni oikein hyvä juttu! :-) Varmasti vielä paikkansa löytää hyvinkin :-)

  Mukavaa alkanutta kuuta! <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat löydöt! Minusta taas nuo tummat pinnatuolit istuu teidän löhöilytunnelmaan kuin nenä päähän. Erottuu edukseen ja saa tilan näyttämään mielenkiintoiselta! Hauska idea tuo lampun kiinnittäminen tuoliin. :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniit tuolit! <3 Tuollaiset kelpaisi meillekin.

  Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit tuolit. Kelpaisi tännekin kotiin. Vastaavantyylisiä kaipaisi meidänkin koti. Yksinkertaiset, mutta samalla kodikkaat.

  VastaaPoista
 7. Upeat "jotkut tuolit" :) Hienoa, että pääsivät autotallista sisätiloihin.

  VastaaPoista
 8. Upeat tuolit ja ihanat kuvat! Kaunis koti sinulla ja täynnä ihania ideoita. Täytyypä kirjautua lukijaksi kunhan pääsen kunnon koneelle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...