5/30/2013

Pihatöitä

Nyt niitä pihakuvia, meidän piha on vain vajaa neljä vuotta vanha ja kaikki puut ja pensaat ovat vielä ihan pieniä rääpäleitä. Ensimmäisenä kesänä tein takapihalle jättimäisen perennapenkin, lisäksi etupihalla on pari pienempää penkkiä. Alla oleva kuva on takapihan suurimmasta perennapenkistä, jossa tällä hetkellä  kukkivat tulppaanit, seuraavana kukintavuorossa ovat kurjenpolvet, päivänliljat, ruusuruoho, keijunkukka ym.


 Sain anopilta muutama viikko sitten lahjaksi ruusuorapihlajan, olen sen jo pari vuotta suunnitellut ostavani mutta nyt sitten sain kivana yllätyksenä lahjaksi.

Puksipuut sekä laventeli ovat talvehtineet loistavasti sisäänkäynnin pienessä penkissä, tuossa reunassa on lisäksi tuoksuköynnöskuusama ja toisessa reunassa muutama hortensia, jotka taisivat viime talvena palelluttaa oksansa, pukkaavat kuitenkin uutta kasvua juuresta. Penkkiä reunustaa hopeahärkki, joka on kyllä helppo ja kiitollinen perenna.


Portaiden sivuja koristavat Pelargonit, itse portaissa on kilo hiekkaa, kun lapset lompsivat edestakaisin, hiekkaa on ainakin kilo kyllä ihan sisälläkin...


Ostin edellisenä viikonloppuna kärhöjä, olen niistäkin jo pidemmän aikaa haaveillut ja en tietenkään tehnyt mitään selvitystä etukäteen ja nyt huomasin että yksi kärhöistä (´rubens`) on erittäin hankala saada selviämään talven yli. Pitää nyt keksiä suojaisa istutuspaikka, ajattelin laittaa yhden kärhön (`Piilu`) portaiden viereen kohopenkkiin ja `Ville de Lyonin` voisi ehkä törkätä meidän takapihalla olevan kallion koloon, jos syvyyttä on tarpeeksi. Herkimmän kärhön taidan istuttaa isoon perennapenkkiin.


Alakuvassa kalliota kiipeää köynnöshortensia, tämä on nyt köynnöksen kolmas kesä ja vasta nyt näyttää olevan kunnolla kasvua, jopa kukkanuppuja olen näkevinäni, ensimmäistä kertaa.
Nyt mennään pihalle istuttamaan ne kärhöt ja viimeistelemään toinen etupihan perennapenkeistä, kaivoin sieltä kaikki ylös, koska oli jotenkin päässyt ruohottumaan niin pahasti koko penkki, istutin osan perennoista uudelleen ja osan siirsin toiseen penkkiin. Laitan jossain vaiheessa kuvia, kun kasvit lähtevät kunnolla kasvuun.

Aurinkoista päivän jatkoa<3

12 kommenttia:

 1. Onpa teillä ihana piha! <3 Näkee, että olet suunnitellut ja nähnyt vaivaa, monimuotoisen näköistä ja kaunista! <3

  Suloisia kuvia ja ihanat tytöt kesäleikeissä! <3
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni<3 On tuossa iso homma ollut, talon rakentaminen on pientä pihan rinnalla...

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Ihanat perennapenkit teillä!

  Köynnöshortensia on superihana, mutta ikävän hidaskasvuinen. Mutta kyllä se varmasti vielä moneen kertaan palkitsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka!

   Olen niin kärsimätön luonne että en millään malttaisi odottaa oikeastaan minkään kasvua mutta kuten sanoit kyllä odotus varmasti palkitsee:)

   Poista
 3. kaunista!
  Siinähän puut kasvavat, kilpaa tyttöjen kanssa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Niinpä, samaa tahtia kasvavat, kun tytöt ovat isoja, niin sitten ovat puutkin:)

   Poista
 4. Ihana piha eillä ja kauniita istutuksia!:)

  Lämpöistä torstain jatkoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis Merita<3

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Pihasta löytyy monta ihanaa omaakin suosikkia :-) Olet kyllä kovasti tehnyt pihassa hommia ja kaunista todella on :-) Hienoja pihoja on niin ihana katsella :-)

  Mukavaa päivää! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Seija! On tuossa kyllä hieman hommia piisannut, tosin aina voisi paljon enemmänkin tehdä:)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Olet saanut lyhyessä ajassa aikaan upeat kasvustot. Tuo kallio on upea tausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Tuon kallion vuoksi itse asiassa tämä tontti alunperin valittiinkin, on niin poikkeuksellinen elementti:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...