5/09/2013

Torstai

Toivottavasti kaikilla on ollut mukava helatorstai! Täällä sitä on huhkittu takamus pystyssä kukkapenkissä, huh huijakkaa, mikä homma pelkässä perennapenkin ylläpidossa on, vaikka kyse on vain muutaman vuoden vanhasta penkistä. Totesin tuossa että taidan tehdä pienemmästä perennapenkistä havupenkin, tai siis kaivan perennat ylös ja tökkään maahan muutaman timanttituijan ja ehkä siirrän sivupihalta pari sellaista pientä pyöreää tuijaa (pallotuijaa tms.). Olisi sitten ehkä helppohoitoisempi penkki, kunhan laittaa kunnon katteet vaan päälle.

Siirsin tuossa pari päivää sitten kasvit sisältä ulos, toki olen tarkkaillut yölämpötiloja ja tarvittaessa roudannut takaisin sisälle. Chili pukkaa jo hedelmiä oikein urakalla! Sisällä olen taas kerran tehnyt pieniä siirtotoimenpiteitä, eteinen on ollut kaappeja täynnä ja jotenkin liian täyteen tungettu ja siirsin yhden laatikoston olohuoneeseen, tässä on aiemmin ollut minun paremmat kengät sekä ompelutarvikkeet (itse asiassa ovat vieläkin, koska en jaksanut roudata niitä minnekään:))


Lapset keräsivät viimeiset leskenlehdet talteen...
Yksi pellavapääkin näköjään eksynyt kuvaan:D

Keski. Jennillä on käynnissä arvonta, jossa palkintona Simply Prettyn valikoiman pöllötyyny, käykääs osallistumassa!

See you!
8 kommenttia:

 1. Onko hyviä vinkkejä chilin kasvatukseen? :-) oletko laittanut ihan siemenistä ensin? Meillä tuntuu ettei tule paljon pidemmälle kun mitä alkuun lähti :-D olisi ihana saada satoa! :-)

  mukavaa loppu viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa olen saanut chilin mieheni veljeltä, joka kasvattelee chilejä harrastuksenaan. Kuulema vesiviljelyssä kasvavat parhaiten, mäkin tosin onnistuin tappamaan pienen chilitaimen hetki sitten, se vain nuupahti...luulen että valon määrä on myös ratkaisevaa, joten kokeile kylvää uusi satsi nyt kun valoa riittää:)

   Mukavaa viikonloppua:D

   Poista
 2. Onpa ihana chili! <3 Ja kaappi on todellinen kaunistus, kannatti siirtää olkkariin! :) Aurinkoista loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni<3 Täällä pääsee kaappi kyllä paremmin oikeuksiina! Aurinkoista loppuviikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Perennapenkkien hoito tarvitsee tehdä vain kerran pari kesässä ja kun ne kasvavat ovat ne myös lähes hoitovapaita. Kukista on kuitenkin niin paljon iloa. Tietty asian voi hoitaa ruukuillakin. Upean värinen chili :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa Cheri:) Mulla on vaan tuo isompi penkki aivan jättisuuri ja tuo toinen jää aina paitsioon mutta kyllä kukkivat perennat aina havut kauneudellaan voittavat! Voi kun saavuttaisi jo sen pisteen että penkeissä ei olisi enää rikkaruohoille tai ylipäänsä ruoholle tilaa...Ruukutkin olisivat kaunis vaihtoehto mutta se talveksi suojaan roudaaminen on hirveä homma. Tämä chili on kyllä minun silmäterä:) Kiitos<3

   Poista
 4. Minulla oli viime vuonna chilit kasvamassa ja ihan hirveästi tulikin chilejä....nyt laitoin paprikkaa, saas nähdä tuleeko niistä yhtä satoisia..:)

  VastaaPoista
 5. Niin kaunis tuo pikku chili! Puutarhahommat on kivoja ja antoisia, mutta kyllä ne lihaksille ottaa. Kyykkinyt olen minäkin päivittäin ja jopa sellaisella hysterialla, että välillä näkyy tähtiä ja on pakko vähän levätä.

  Hyvää viikonloppua! Lisää puutarhassakyykkimispäiviä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...